MÄnga mÀnniskor letar efter rengöringslösningar fria frÄn kemikalier, men vill samtidigt att deras hus ska vara fritt frÄn bakterier och damm. Lyckligtvis finns det en apparat som kombinerar dessa tvÄ egenskaper. Med Ängmoppen kan du rengöra ditt hem pÄ ett bÄde effektivt och miljövÀnligt sÀtt. Om du vill förbÀttra din stÀdning av hemmet bör du leta efter en H20-mopp med större vattentank, utbytbara rengöringsdynor, kort uppvÀrmningstid och anvÀndbara tillbehör. För att hjÀlpa dig att vÀlja den bÀsta modellen till det bÀsta priset, har vi undersökt tester och expertrecensioner av de bÀsta Ängmopparna.

bÀst i test
Vileda Ångmopp
VĂ„rt betyg
Mest populÀra
H2O Mop X5
VĂ„rt betyg
mest prisvÀrt
Black & Decker FSMH13151SM-QS
VĂ„rt betyg
Flest funktioner
Morphy Richards 9i1
VĂ„rt betyg
VĂ„rt senaste val
H2O Mop HD
VĂ„rt betyg

Ångmoppar Ă€r relativt nya pĂ„ marknaden av hemstĂ€dning. De kan anvĂ€ndas pĂ„ alla typer av golv och ger en djupare rengöring Ă€n mĂ„nga andra alternativ. För mĂ„nga köpare Ă€r en av de bĂ€sta förmĂ„nerna av att Ă€ga en Ă„ngmopp, att den ger en friskare, mer miljövĂ€nlig rengöring.

Om du nÄgonsin oroar dig för alla kemikalier i tvÀttmedel och rengöringsmedel sÄ kan du istÀllet köpa en Ängmopp och samtidigt göra dig av med den oron. Allt du behöver för att den ska göra sin magiska stÀdning Àr vatten.

Ångmoppar Ă€r ocksĂ„ ett attraktivt val för konsumenter som lider av allergier. Ångrengöringsteknik lyfter och tar bort damm, kvalster och smuts och anvĂ€nder vĂ€rme som dödar bakterier, pĂ„ det viset elimineras alla de saker du nödvĂ€ndigtvis inte ser och det som faktiskt pĂ„verkar kvaliteten pĂ„ din andningsluft. Och det gör behandling av flĂ€ckar lĂ€ttare. Du behöver inte krypa efter golvet och skrubba pĂ„ dem, och med mĂ„nga typer av flĂ€ckar kan du helt enkelt köra din Ă„ngmopp över flĂ€ckarna för att bli av med dem.

Ångmoppen kan Ă€ven hjĂ€lpa till med att eliminera vĂ€gglöss – de Ă€r allt vanligare och Ă€r svĂ„ra att döda. De kundrecensioner vi tittade pĂ„ visade att mĂ„nga mĂ€nniskor köpt dem just för detta Ă€ndamĂ„l och för att undvika att behöva kasta ut alla sina möbler och var dessutom nöjda med resultatet.

4 Typer av Ångmoppar

Tittar du pÄ en Ängmopp bÀst i test, ser du snabbt att Ängmoppar kan anvÀndas för rengöring av olika ytor och objekt, men olika typer kommer lÀmpa sig bÀttre för vissa jobb Àn andra. Att kÀnna igen de olika anvÀndningsomrÄdena och funktionerna i de fyra huvudsakliga typerna av Ängmoppar kommer att hjÀlpa dig att hitta den som passar bÀst för dina behov.

HandhĂ„llna Ångmoppar

HandhÄllna Ängmoppar Àr smÄ, bÀrbara och faller i den billigare Ànden av prisspektrumet för denna typ av apparater. Priserna kommer att variera, men faller vanligtvis runt 1000 kronor, Àven om det finns nÄgra billigare modeller dÀr ute.

ÄngmoppDeras kompakta storlek gör dem extremt lÀtta att arbeta med, samt förvara nÀr de inte anvÀnds. Denna typ av Ängmoppar Àr bra pÄ att fÄ bort smÄ flÀckar frÄn mattan eller snabbt rengöra fönster, men de Àr inte sÄ praktiska nÀr det kommer till rengöring av stora ytor. Den lilla och behÀndiga storleken Àr mer praktisk för bordsytor och platser som Àr svÄra att komma Är, snarare Àn för rengöring av golv.

Fördelar:

 • Mest prisvĂ€rda typen av Ă„ngmoppar
 • Fungerar bra för mindre stĂ€djobb
 • Idealisk för rengöring av svĂ„rĂ„tkomliga platser, som hörn, draperier och under möbler.
 • Enkel att förvara utan att ta upp för mycket utrymme
 • LĂ€tt och extremt lĂ€tt att anvĂ€nda

Att tÀnka pÄ:

 • Inte den bĂ€sta Ă„ngmoppen för större stĂ€djobb
 • Ger inte samma nivĂ„ av stĂ€dning som större Ă„ngmoppar

Ångmoppar

Återigen, tittar man pĂ„ en Ă„ngmopp bĂ€st i test ser man att Ă„ngmoppar Ă€r i första hand utformade för rengöring av golv. Liknar utseendet och kĂ€nslan av en enklare dammsugare. Denna typ av Ă„ngmopp Ă€r upprĂ€tt, lĂ€tt och enkel att hantera. Ångmoppar inkluderar vanligtvis en vattentank antingen i eller ansluten till handtaget.

BĂ€sta Ă„ngmoppen Ă€r inte bara lĂ€ttare att anvĂ€nda Ă€n en traditionell mopp, men Ă€r ocksĂ„ mycket mer effektiv vid rengöring och desinfektion av golv. Även om varje modell sannolikt kommer erbjuda olika funktioner och tillbehör har de alla en sak gemensamt, vilket Ă€r den Ă„nga som dödar bakterier och parasiter som kan lura pĂ„ ditt golv. Eftersom den anvĂ€nder Ă„nga, istĂ€llet för starka kemikalier som du senare behöver stĂ€da upp, kommer du att spendera mindre tid med rengöringen av golv.

Ångmoppar Ă€r ocksĂ„ en prisvĂ€rd Ă„ngmopp som du ser om du tittar pĂ„ ett vanligt Ă„ngmopp test, som vanligtvis kostar lite mer Ă€n den typiska handhĂ„llna modellen. Priserna kommer sannolikt att variera beroende pĂ„ varumĂ€rke, kraft, flexibilitet och tillgĂ€ngliga tillbehör.

För den genomsnittliga husÀgaren, kan detta vara den bÀsta tillgÀngliga Ängmoppen. Den Àr lÀtt att anvÀnda, miljövÀnliga och vÀnliga mot den genomsnittliga budgeten.

Fördelar:

 • PrisvĂ€rd & miljövĂ€nlig
 • LĂ€tt och enkel att anvĂ€nda
 • Fungerar bra vid rengöring och desinfektion av golv
 • Tar upp vĂ€ldigt lite utrymme
 • Mycket effektiv med att döda bakterier och parasiter
 • Man behöver inte anvĂ€nda rengöringsmedel eller andra starka kemikalier

Att tÀnka pÄ:

 • Inte den bĂ€sta Ă„ngmoppen för bĂ€nkytor, hörn och andra svĂ„rĂ„tkomliga stĂ€llen
 • Kan krĂ€va en speciell funktion eller bifogad del för anvĂ€ndning pĂ„ mattor
 • Kan komma att behöva fyllas pĂ„ ofta för större rengöringsprojekt

Cylinder Ångmopp

Cylinder Ängmopp Àr större Àn bÄde Ängmoppar och handhÄllna Ängmopp. Eftersom de Àr tjockare, kan de vara lite svÄrare att förvara och hantera. Men lÄt inte detta skrÀmma dig eftersom denna typ av Ängmopp Àr mycket effektiv nÀr det gÀller rengöring och desinficering av ditt hem.

Den större storleken beror frÀmst pÄ den större vattentanken som Àr ansluten till enheten. Med denna större tank kan du genomföra större rengöringsjobb utan att behöva oroa dig för pÄfyllning sÄ ofta. Denna typ av Ängmopp kommer ofta med olika tillbehör för rengöring av olika ytor och Àr dÀrmed mycket mÄngsidig. Denna mÄngsidighet gör att du kan anvÀnda cylinder Ängmopp för golv, bÀnkytor, och Àven saker som gardiner och klÀder.

Kollar du upp ett Ängmopp test, ser du snabbt att priserna kommer att variera pÄ dessa enheter, men i genomsnitt Àr de dyrare Àn bÄde handhÄllna Ängmopp och Ängmoppar. Trots den högre prislappen kommer du att enkelt kunna rengöra och desinficera ganska mycket i ditt hem, till skillnad frÄn Ängmoppar och handhÄllna rengörare.

Fördelar:

 • MĂ„ngsidig; Kan lĂ€tt anvĂ€ndas för att rengöra massor av olika omrĂ„den i ditt hem
 • Stor vattentank sĂ„ du inte behöver fylla pĂ„ sĂ„ ofta
 • Man behöver inte anvĂ€nda rengöringsmedel eller andra starka kemikalier
 • Mycket effektiv med att döda bakterier och parasiter
 • Massor av tillgĂ€ngliga redskap och tillbehör

Att tÀnka pÄ:

 • Dyrare Ă€n andra typer av Ă„ngmoppar
 • Den större storleken gör den svĂ„rare att förvara
 • Inte den bĂ€sta Ă„ngmoppen nĂ€r det gĂ€ller rörlighet

ÅngtvĂ€tt

ÅngtvĂ€ttar Ă€r liknande i form och funktion med en cylinder Ă„ngmopp, med mĂ„nga liknande förmĂ„ner. Denna typ kommer vanligtvis med ett brett utbud av funktioner och tillbehör som gör att du enkelt rengöra olika typer av ytor och föremĂ„l.

Ă„ngmopp bĂ€st i testDen största skillnaden som gör denna typ av Ă„ngmopp till den bĂ€sta Ă„ngmoppen, Ă€r att det ger en ”torr” stĂ€dning. Detta Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt, eftersom den anvĂ€nder hög vĂ€rme för att sĂ€kerstĂ€lla att Ă„ngan Ă€r allt som berör ytorna som stĂ€das och inget vatten eller fukt lĂ€mnas kvar. Den torra Ă„ngan gör inte bara rengöringen bĂ€ttre, den Ă€r ocksĂ„ att föredra bland villaĂ€gare som inte vill vĂ€nta pĂ„ att golven ska torka.

De Àr en av de dyrare typerna av Ängmopp som finns pÄ marknaden, med priser som börjar nÄgonstans pÄ ett par tusen kronor. Men lÄt inte det avskrÀcka dig, ÄngtvÀttar Àr en av de bÀsta apparaterna du kan ha i ditt hem.

Fördelar:

 • MĂ„ngsidig; Kan lĂ€tt anvĂ€ndas för att rengöra massor av olika omrĂ„den i ditt hem
 • Ger en torr rengöring sĂ„ du behöver inte oroa dig för att nĂ„gon risk för fuktskador
 • Man behöver inte anvĂ€nda rengöringsmedel eller andra starka kemikalier
 • Mycket effektiv med att döda bakterier och parasiter
 • Massor av tillgĂ€ngliga redskap och tillbehör

Att tÀnka pÄ:

 • Tenderar att vara dyrare Ă€n andra Ă„ngmoppar
 • Inte den bĂ€sta Ă„ngmoppen nĂ€r det gĂ€ller förvaring
 • Den stora storleken kan innebĂ€ra att den Ă€r svĂ„rare att anvĂ€nda för vissa

5 faktorer att tÀnka pÄ nÀr man köper en Ängmopp

Dina skÀl för att vilja ha en Ängmopp och hur du planerar att anvÀnda den kommer utan tvekan att pÄverka vilken Ängmopp som Àr bÀst för dig. För att rÀkna ut vilken Ängmopp som kÀnns bÀst för dina behov, bör du ta hÀnsyn till dessa fem faktorer.

Storlek och Vikt

FrÄn kommersiella enheter till handhÄllna, kommer Ängmoppen i ett ganska brett utbud av storlekar, former och vikter. Allt kommer att variera beroende pÄ vilken typ du köper, liksom för varje enskild modell.

Om du kollat in en Ängmopp bÀst i test, och Innan du köper en Ängmopp, se till att titta pÄ mÄtten och vikten av enhet. NÀr du vet storlek och vikt, fundera pÄ om du Àr villig att driva runt en stor, tung grej, eller om du föredrar nÄgot mer lÀtt och bÀrbart. Om du inte Àr bekvÀm med att bÀra eller skjuta runt en tung Ängmopp, kan det vara avskrÀckande för att du nÄgonsin kommer att anvÀnda den.

En annan sak att ha i Ätanke Àr att oavsett vilken modell du vÀljer, kommer du att behöver hitta ett stÀlle att förvara den pÄ. Innan du köper den, se till att du har tillrÀckligt med utrymme att förvara den pÄ nÀr den inte anvÀnds. De flesta husÀgare föredrar att hÄlla den ur sikte, till exempel i en garderob, nÀr det inte anvÀnds. Har du tillrÀckligt med utrymme för det?

Kostnad

Vilken typ av Ängmopp du vÀljer kommer att ha en betydande pÄverkan pÄ den prisklass du kommer att titta pÄ. HandhÄllna Ängmoppar och bÀsta Ängmoppen, kan hittas för mycket rimliga priser som inte kommer kÀnnas som en stor investering.

Vissa modeller av cylinder och ÄngtvÀttar kan bli mycket dyra, men de Àr anvÀndbara för ett bredare utbud av omrÄden och kan potentiellt spara dig pengar pÄ andra stÀdredskap, samt spara dig tid i lÀngden.

MÄnga av de varumÀrken som har ett medelmÄttigt pris fick bra recensioner i vÄr efterforskning, sÄ för den genomsnittliga husÀgaren kommer en prisvÀrd Ängmopp förmodligen göra susen. Men, det hela beror pÄ vad du planerar att anvÀnda den till.

Om du planerar att anvÀnda den ofta, sÄ rekommenderar vi att du investerar i en nÄgot trevligare enhet, istÀllet för att bara köpa det mest prisvÀrda alternativet.

Bilagor & Tillbehör

De flesta Ängmoppar kommer med nÄgra grundlÀggande tillbehör som du kan anvÀnda pÄ olika typer av ytor för att hjÀlpa dig att sanera olika omrÄden i ditt hem. De flesta mÀrken erbjuder ocksÄ fler bilagor och tillbehör för deras Ängmoppar som du kan köpa separat (eller som kommer med vissa modeller).

Ängmopp testOm du vill kollat in Ängmopp test, och vill ha en Ängmopp som Àr mÄngsidig och kan anvÀndas för ett stort antal omrÄden, ytor och utrymmen, övervÀga dÄ vilka tillbehör som kommer med varje modell, liksom vilka som finns tillgÀngliga för dig att köpa vid sidan av.

Kontrollera i förvÀg att det du köper kommer att ha funktioner eller tillbehör för alla typer av stÀdjobb du planerar att anvÀnda den för. Vad Àr poÀngen med att köpa en Ängmopp som inte lÄter dig rengöra alla de omrÄden som du vill?

Vattentankens storlek

Precis som ett strykjĂ€rn, kommer en Ă„ngmopp bara att fortsĂ€tta att producera Ă„nga för sĂ„ lĂ€nge det finns vatten. För mindre Ă„ngmoppar, innebĂ€r ofta att de behöver fyllas pĂ„ med vatten oftare, förmodligen i mitten av ditt stĂ€dflow. Å andra sidan, kommer större tankar att rĂ€cka lĂ€ngre, men de tar ofta lĂ€ngre tid att vĂ€rma upp, sĂ„ du fĂ„r sitta och vĂ€nta pĂ„ att fĂ„ komma igĂ„ng.

Avgör vilken du föredrar och hĂ„ll ett öga pĂ„ jĂ€mförelser mellan storlekar av vattentankar i olika modeller. Ångmoppar och handhĂ„llna Ă„ngmoppar har oftast mindre tankar och kortare vĂ€rmetider, medan en cylinder och Ă„ngtvĂ€tt har större tankar och lĂ€ngre tid mellan pĂ„fyllningarna.

Tryck & Temperatur

TvĂ„ relaterade frĂ„gor att övervĂ€ga vid Ă„ngmopp test Ă€r hur varm din Ă„ngmopp blir och hur mycket Ă„ngtryck produkten genererar. Ångmoppar som har en högre temperatur producerar torrare Ă„nga och högre tryck, vilket Ă€r mer hygieniskt, ger en djupare rengöring, dödar mer bakterier och, slutligen, Ă€r mer effektiva.

För att göra det Ànnu mer komplicerat Àr en enhets temperatur- och tryck-kapacitet viktigt, men likasÄ Àr förmÄgan att behÄlla trycket pÄ samma nivÄ. Om en enhet inte Àr i stÄnd att konsekvent behÄlla temperaturen och tryckets nivÄer, dÄ kommer den att vara mindre benÀgen att rengöra ditt hem pÄ ett effektivt sÀtt.

Följer du tipsen i denna guide kommer du utan tvekan att hitta den bÀsta Ängmoppen som du behöver och en som troligtvis kommer tÀcka dina behov, utan att ska behöva betala en förmögenhet.