Att klippa sitt eget hÄr kan vara en bra lösning om du har en enkel frisyr, menatt vÀlja den bÀsta hÄrtrimmern kan vara en riktigt utmaning. Det finns hundratals modeller att vÀlja mellan med olika funktioner sÄsom motorns kraft, typ av blad och olika hastighetsalternativ. För att hjÀlpa dig att hitta den bÀsta hÄrtrimmern har vi samlat in information frÄn oberoende produkttester och expertrecensioner och valt ut de 5 bÀsta modellerna av hÄrtrimmers.

bÀst i test
Philips HC9450/15
VĂ„rt betyg
mest prisvÀrt
Panasonic ER-GP80
VĂ„rt betyg
Flest funktioner
Moser 1400 silver
VĂ„rt betyg
VĂ„rt senaste val
Braun HC5050
VĂ„rt betyg

Som en man eller kvinna, bör du helhjÀrtat veta vikten av att hÄlla ditt hÄr vÀlskött. SÀg att ditt hÄr inte Àr i linje eller ojÀmnt pÄ nÄgot sÀtt, ja dÄ kommer personerna du stöter pÄ ganska sÄ snabbt se detta.

Och beroende pÄ vilket intryck du vill göra sÄ Àr det bÀst att du tar hand om ditt ansiktshÄr. Det Àr naturligtvis omöjligt att klippa hÄret ordentligt med en enkel sax.

IstÀllet, kommer du att behöva investera i en bra hÄrklippare eller trimmer. Eftersom marknaden verkligen Àr övermÀttad nÀr det kommer till alternativ, kan det vara svÄrare Àn du kanske förestÀller att hitta en hÄrtrimmer som du Àr ute efter.

I denna guide kommer vi att gÄ igenom mÄnga olika tips och saker att tÀnka pÄ nÀr du ska köpa dig en ny hÄrtrimmer bÀst i test.

FörstÄ en hÄrtrimmers motor

Det Àr onekligen sant att den viktigaste komponenten i din hÄrtrimmer kommer att vara den inre motorn. Motorn gör det mesta av arbetet och kommer att upprÀtthÄlla det mesta nÀr det kommer till slitage.

NĂ€r du söker igenom marknadens utbud av hĂ„rtrimmers, kommer du snabbt att finna att det finns tre huvudsakliga typer av motorer. Även om de alla kommer att uppnĂ„ sina primĂ€ra mĂ„l, kommer de att vara unika pĂ„ olika sĂ€tt, oavsett billig hĂ„rtrimmer eller inte.

SvÀngmotorer Àr mycket vanliga, eftersom de verkligen Àr i mitten av magnetiska motorer och roterande motorer. Detta Àr sant vad gÀller kraft, pris och hastighet.

SvÀngmotorer kommer aldrig att kunna köras sÄ snabbt som de magnetiska alternativen, men det kommer att göra sÄ med ökad kraft. DÀrför Àr svÀngmotor bÀttre för tjockt hÄr Àn den magnetiska motorn.

Eftersom motorn blir nÄgot lÄngsammare, blir det mindre friktion och kommer att bidra till att förhindra överhettning. SvÀngmotorn Àr Àven nÄgot lÀttare Àn den magnetiska variationen.

DÀrför kommer en hÄrtrimmer som anvÀnder en svÀngmotor att vara mycket mer bekvÀm att anvÀnda. Men en svÀngmotor kommer att vara lite dyrare Àn de magnetiska varianterna.

Magnetisk Motor

Vissa konsumenter kommer endast vara intresserade av att spara pengar och inte bry sig sÄ mycket om nÄgot annat. Dessa personer kommer sannolikt att fÄ en hÄrtrimmer som innehÄller en magnetmotor, eftersom dessa sorter Àr det minst kostsamma.

hÄrtrimmer bÀst i test

Dessa motorer kommer ocksÄ att sÀttas pÄ mycket snabbare Àn de andra, men de kommer att göra det med mycket mindre kraft. Eftersom motorn vÀnder sÄ snabbt, kommer en hÄrtrimmer som anvÀnder denna typ av motor att vibrera oförutsÀgbart och kommer att vara mycket mer högljudd Àn alternativen.

Och, motorn tenderar att producera en stor mÀngd friktion, sÄ att denna typ av hÄrtrimmer blir varm snabbt.

Naturligtvis kan den magnetiska motorn vara fördelaktig i vissa viktiga kategorier. Det kan ge en bÀttre upplevelse nÀr du klipper mjukt och lent hÄr. Och denna typ av motor kommer Àven att spara dig pengar.

Roterande Motor

De som har för avsikt att anvÀnda sin bÀsta hÄrtrimmer som ett hÄrtrimmer proffs, kommer definitivt att vilja investera i en som anvÀnder en roterande motor.

Denna typ av motor kommer i slutÀndan att öka det totala priset, men det kommer att visa sig vara ett bÀttre alternativ Àn de ovan nÀmnda motorerna. Naturligtvis kommer den roterande motorn att fungera nÀstan helt tyst, vilket Àr bra om du letar efter tyst hÄrtrimmer barn variant.

Den gÄr mycket lÄngsammare Àn de andra typerna, men kommer att göra det med större kraft. Den roterande motor Àr den mest kraftfulla, sÄ den Àr mer lÀmplig för att skÀra tjockt och vÄtt hÄr. Denna motor fungerar Àven vÀl för trimning av större mÀngder hÄr.

Om du vill ha en hÄrtrimmer bÀst i test, och inte tÀnka spendera en förmögenhet, vÀlj en som kommer med en roterande motor, vilket rekommenderas.

Sladd eller sladdlös HÄrtrimmer

Under Ären har hÄrtrimmers förbÀttrats vÀsentligt. De Àr nu tillgÀngliga i sladdlösa modeller och mÄnga konsumenter kommer absolut att Àlska den frihet som dessa hÄrtrimmers erbjuder.

Sladden Àr utan tvekan pÄlitlig och du behöver aldrig oroa dig för att köra slut pÄ batteri halvvÀgs genom din trimning. Men sladden kan definitivt vara ett störande objekt och kommer att tvinga dig att stanna kvar pÄ en stillastÄende position, nÀr du rakar ditt ansikte eller hÄr.

Alternativt sÄ anvÀnder sladdlösa modeller ett uppladdningsbart batteri och kommer att förse konsumenten med mer frihet.

Men batteriets livslÀngd mÄste vara omfattande eller sÄ kommer den trÄdlösa varianten att bli en olÀgenhet. En massiv majoritet av trÄdlösa hÄrtrimmers kommer att komma med en laddningsstation.

NÀr hÄrtrimmern Àr placerad i basen, kommer basen att ta hand om allt och kommer att sluta ladda nÀr batteriet Àr helt fulladdat. Du kan verkligen inte förlora med en sladd eller sladdlös modell, sÄ lÀnge du fattar beslut baserat pÄ din egen personliga önskningar och preferenser.

HĂ„rtrimmers och batteritid

Om du bestÀmmer dig för att vÀlja en sladdlös hÄrtrimmer, Àr det relevant att Àgna mycket uppmÀrksamhet Ät enhetens batteritid. Batteriets livslÀngd kan ha en stor inverkan pÄ hÄrtrimmerns övergripande resultat.

Om batteriet endast kan köra i tio eller femton minuter, kanske du inte kan avsluta jobbet, utan att ladda och detta kommer att visa sig vara mycket irriterande. I allmÀnhet Àr det bÀst att vÀlja den trimmer med lÀngsta batteritid som möjligt, Àven om det innebÀr att du mÄste betala lite mer.

SjÀlvskÀrpande blad

De flesta elektriska hÄrtrimmers Àr mycket kostnadseffektiva, sÀrskilt nÀr man jÀmför dem med de klassiska rakhyvlarna. EngÄngsrakhyvlar Àr ganska dyra och det Àr inte ovanligt att spendera 100 kr eller mer pÄ en förpackning med tre rakblad.

Om du mÄste hÄlla dig till en fast budget, kommer du definitivt att uppskatta kostnadseffektiviteten av elektriska hÄrtrimmers. För att förbÀttra denna förmÄn, har mÄnga tillverkare inbyggda sjÀlvskÀrpande blad i deras elektriska hÄrtrimmers.

NÀr du investerar i en hÄr och skÀggtrimmer bÀst i test med dessa blad, kommer du aldrig behöva oroa dig för ersÀttare.

De sjÀlvskÀrpande bladen Àr tillverkade av rostfritt stÄl, sÄ att de inte kommer att vanÀra eller trÄkiga, Àven efter mÄnga Ärs anvÀndning. Du kan faktiskt spara en hel del pengar och tid genom att köpa hÄrtrimmer med sjÀlvskÀrpande blad.

Rengöringsstation

Att hÄlla din rakapparat ren och frÀsch Àr viktigt för din hud och hÀlsa, men det Àr ocksÄ viktigt för livslÀngden. Om du misslyckas med att upprÀtthÄlla din rakapparat pÄ ett rutinmÀssigt sÀtt, kommer du att minska dess livslÀngd drastiskt.

Varje gĂ„ng du rakar dig, kommer smĂ„ bitar av hud, hĂ„r att fastna inuti bladen. Över tid, kommer detta skrĂ€p att tĂ€ppa till rakbladen och rakhuvudet.

Inte bara kommer detta skrÀp att minska rakapparatens prestanda, men det kommer ocksÄ att göra sÄ att motorn arbetar dubbelt sÄ hÄrt. Naturligtvis, de flesta mÀnniskor har inte tid att upprÀtthÄlla sin rakapparat sÄ ofta som de skulle vilja. Det Àr dÀrför de vÀnder sig till varumÀrken som erbjuder en rengöringsstation.

En rengörningsstation krÀver en lösning som innehÄller ingredienser som Àr kapabla av att rengöra och desinfektionera bladen. Du behöver bara placera hÄrtrimmern i basen, med bladen nedÄt och sedan slÄ pÄ den.

Rengöringsprocessen kommer att inledas omedelbart och kan vara allt frÄn 5-20 minuter. Bladen körs genom flera processer, innan rengöringen Àr klar.

Elektriska hÄrtrimmers som inkluderar rengöringsstation kommer att kosta lite mer Àn de andra modellerna, men det kommer att spara dig mycket tid och hÄlla huden frisk.

Kapacitet – vĂ„t och torr

Grooming processen kan definitivt dras ut, men det Àr en nödvÀndighet. MÄnga mÀnniskor kommer att gÄ ut genom dörren utan rakning, bara för att minimera deras grooming process.

Naturligtvis, detta kommer att spara dig nÄgorlunda med tid, men ditt utseende kommer inte att vara lika tilltalande för andra. Om du arbetar inom en företagsposition, kommer du att vara tvungen att göra grooming pÄ en daglig basis, men tur för dig sÄ finns det sÀtt att hÄlla processen kring ett minimum.

Tack vare teknik och design, har elektriska hÄrtrimmers utvecklats dramatiskt. Nu har konsumenterna möjlighet att investera i en traditionell eller en vÄt/torr modell.

VÄta och torra hÄrtrimmers Àr utformade för att tillÄta anvÀndare att raka sig nÀr de duschar. En bra hÄrtrimmer Àr helt förseglad för att skapa en vattentÀt design, sÄ att de kan bli stÀnkta med vatten utan att orsaka skada.

Garanti

En av de viktigaste faktorerna att tÀnka pÄ nÀr du letar efter en bra hÄrtrimmer test Àr garantin. Garantin kommer inte att öka produktiviteten eller prestanda, men det kommer sÄ klart att vara en mycket viktig del i det lÄnga loppet.

Om garantin Àr oerhört kort, kan minsta fel innebÀra att du behöver betala för en helt ny hÄrtrimmer eller eventuellt stÄ för reservdelar. Med en lÀngre garanti, kanske du inte Àr lika skyldig att betala för en ÄterstÀllning eller reparation.

Med detta i Ätanke, Àr det viktigt att vÀlja en hÄrtrimmer med lÀngsta garantin som du kan hitta. Detta kommer att kraftigt höja det totala vÀrdet av hÄrtrimmern och kommer att förlÀnga dess livslÀngd.

Pris

MĂ„nga konsumenter kommer att titta pĂ„ priset för en hĂ„rtrimmer, och inget annat. Även om priset Ă€r viktigt, kommer det att visa sig vara kostsamma i det lĂ„nga loppet att bara fokusera pĂ„ ett belopp.

TillÄt dig inte att fastna pÄ priset eller billiga hÄrtrimmer, eftersom detta belopp kan vara mycket vilseledande. En dyrare hÄrtrimmer kommer inte alltid att vara bÀst och den mer prisvÀrda modellen kommer inte alltid att vara den vÀrsta.

LÀmna denna faktor till slutet, och du bör hitta dig en bra hÄrtrimmer!

Justerbarhet

NÀr du försöker att trimma eller klippa hÄr med trimmer, kommer du att vilja se till att du uppnÄr exakt den lÀngd som du Àr ute efter. För att göra detta behöver du att kunna justera bladen pÄ din hÄrtrimmer. Beroende pÄ detaljerna, kan detta ske pÄ tvÄ sÀtt.

hÄrtrimmer test

HÄrtrimmern kan komma med vakter eller sÄ Àr bladet i sig justerbart. Om du vÀljer en hÄrtrimmer som anvÀnder ett justerbart blad, kommer du att vilja Àgna stor uppmÀrksamhet Ät möjligheterna till att justera.

Storleksalternativen bör Ätminstone strÀcka sig frÄn hÄrtrimmer 0 mm till 1! Detta kommer att bidra till att sÀkerstÀlla att du kan fÄ exakta snittet som du Àr ute efter oavsett vad du ska trimma. Kom bara ihÄg att fler alternativ alltid Àr bÀttre!

Inkluderande tillbehör

Det Àr mycket sÀllsynt att man köper en trimmer hÄr bÀst i test, och inget annat. I allmÀnhet kommer paketet att innehÄlla en handfull andra föremÄl, inklusive kammar, vakter, och mer.

Även om vissa av dessa tillbehör inte Ă€r nödvĂ€ndigheter, kan de definitivt förbĂ€ttra den totala prestandan av din hĂ„rtrimmer, och samtidigt göra den anvĂ€ndbar för andra syften.

NÀr du tittar pÄ den specifika multitrimmer hÄr, som du funderar över, vill du se till att det Ätminstone finns en rengöringspensel och en flaska av smörjolja!

Dessa tvÄ punkter Àr relevanta, eftersom de bÄda krÀvs för att upprÀtthÄlla processen. Om de inte ingÄr, kommer du att vara tvungen att köpa dem, och detta kommer att kraftigt öka det totala priset.

Design

En annan sak att ta hÀnsyn till Àr den övergripande designen och formen pÄ hÄrtrimmern. Om du har lÄngt hÄr eller har för avsikt att anvÀnda en hÄrtrimmer professionell, eller för hÄrtrimmer frisör, kommer du att behöva justera, Àndra grepp pÄ och sÄ vidare. DÀrför ska du vÀlja en rakkniv, som har en ergonomisk design.

Den ergonomiska designen kommer att bidra till att sÀkerstÀlla att trimmern passar handen perfekt och detta kommer att bidra till att göra det mycket mer bekvÀmt att anvÀnda den för lÀngre varaktighet. FÀrg och andra estetiska funktioner bör inte vara av lika stor betydelse, om du inte Àr sÀrskilt krÀsen dÄ vill sÀga.

Portabilitet

Om du tÀnker ta med dig din hÄrtrimmer nÀr du Àr ute och reser, Àr det klokt att se till att din produkt levereras med en praktisk bÀrvÀska sÄ du kan köra trimmer hÄr utan problem.

Detta kommer att bidra till att sÀkerstÀlla att du kan transportera din hÄrtrimmer, utan att förlora den eller behöva oroa dig för att den blir skadad pÄ vÀgen. Vissa hÄrtrimmers kommer med ett mjukt fodral, medan andra kommer med ett mer hÄrdare skal.

För att hitta bÀsta hÄrtrimmern för mÀn, se till att vÀlja en som bÀst passar dina behov.