Varmluftsborsten Ă€r en av de mest populĂ€ra produkterna för hĂ„rstyling. Med denna apparat kan du skapa olika typer av lockar eller slĂ€tt, platt hĂ„r – det beror helt pĂ„ hur du anvĂ€nder den och vilken typ av apparat du vĂ€ljer. Det finns smĂ„ och stora rundborstar tillgĂ€ngliga samt platta borstar. Det finns Ă€ven olika funktioner tillgĂ€ngliga sĂ„som justerbara uppvĂ€rmningsnivĂ„er och olika hanteringsalternativ. För att hjĂ€lpa dig att vĂ€lja den bĂ€sta modellen har vi granskat 32 oberoende produkttester och valt ut vĂ„r TOPP 5 av varmluftsborstar.

bÀst i test
OBH Björn Axén Air Styler
VĂ„rt betyg
Mest populÀra
Braun Satin Hair AS330
VĂ„rt betyg
mest prisvÀrt
Babyliss AS551E
VĂ„rt betyg
Flest funktioner
OBH Nordica Magic Style Brush
VĂ„rt betyg
VĂ„rt senaste val
Remington AS404
VĂ„rt betyg

Varmluftsborsten har funnits i ett par Är nu och har visat sig vara ett mycket populÀrt verktyg för hÄret. Men om du aldrig har anvÀnt en tidigare eller om du inte Àr sÀker pÄ vad det Àr, sÄ Àr vi hÀr för att hjÀlpa dig! Denna köpguide ger dig en inblick i vad de Àr, vad de gör och hur man anvÀnder dem (plus nÄgra andra smÄ pÀrlor!). Dessutom hur du hittar en varmluftsborste bÀst i test samt hur en vÀrmeborste bÀst i test kan ge dig mest för pengarna.

Vad Àr en varmluftsborste?

Precis som det lÄter Àr en varmluftsborste ett styleverktyg som blÄser varm luft. I allmÀnhet ser de ut som en rund borste men de Àr anslutna med en kabel och en plugg. SÄ för att kunna anvÀnda dem behöver du ansluta dem till ett eluttag.

De fungerar ocksÄ som en rund borste men istÀllet för att anvÀnda sig av en hÄrtork, torkar denna borste hÄret och stylar det pÄ samma gÄng. Detta tar bort behovet av ytterligare stylingsverktyg. Du kan anvÀnda dem pÄ handduks torkat hÄr, sÄ det finns ingen anledning att torka hÄret först. De kan ocksÄ anvÀndas medan du stylar för att pigga upp hÄret.

varmluftsborste bÀst i test

Om de anvÀnds pÄ rÀtt sÀtt kan varmluftsborsten slÀta hÄr, skapa volym, lyft och lockar. Vissa kommer med olika storlekar pÄ tillbehören sÄ du kan skapa olika stora lockar eller sÄ att du kan anvÀnda den pÄ kortare hÄr. Vissa Àr roterande, sÄ att de kan automatisera riktningen som borsten gÄr medan den anvÀnds.

Mestadels Àr en vÀrme hÄrborste gjord av metall belagd med keramik. Vissa har keramisk borst, andra har stÄltrÄdsliknande borst. Keramisk borst Àr utmÀrkt för att skapa jÀmnhet och addera glans. De Àr ett bra alternativ till plattÀnger och locktÀnger men du kommer inte fÄ precision-rakt eller tydligt definierade lockar med en varmluftsborste.

Varför ska du anvÀnda en varmluftsborste?

En kraftfull, keramisk vÀrmeborste Àr ett bra alternativ för plattÀnger och locktÀnger.

Vi vill naturligtvis Àndra vÄrt utseende varje dag, om det Àr möjligt, och det kan bli ganska trÄkigt om du fortsÀtter Att ha hÄret helt platt och rakt eller vÄgigt varje dag. Med varmluftsborsten kan du ge hÄret volym och en annan mer avslappnad stil. De Àr mycket enklare att anvÀnda jÀmfört med platt- eller locktÀnger.

Fördelar

Till skillnad frÄn elektriska platt- eller locktÀnger, kommer en varmluftsborste bÀst i test inte skada ditt hÄr, oavsett hur ofta du stylar det. MÄnga idag Àr flitiga anvÀndare, var 2-3 dag, av roterande varmluftsborstar, och de flesta har aldrig haft nÄgra problem med kluvna hÄrtoppar, trÄkigt eller brÀnt hÄr.

I sjÀlva verket, kommer den keramiska borsten hos en vÀrmeborste bÀst i test att göra hÄret glansigt och friskt varje gÄng, Àven om du inte anvÀnder nÄgra stylingprodukter. Allt du egentligen behöver anvÀnda Àr:

Återfuktande schampoo och balsam av bra kvalitet. Lite arganolja eller hĂ„rvax i slutet av stylingen, beroende pĂ„ vad du Ă€r ute efter: en snygg och rak look eller en mer strukturerad, som visar mer volym.

Kommer det att skada mitt hÄr?

Varje hÄrverktyg har potential att skada hÄret om de inte anvÀnds pÄ rÀtt sÀtt. Att stÀlla in den med rÀtt instÀllningar för just din hÄrtyp, anvÀnda vÀrmeskyddsspray och inte överanvÀnda den, kommer se till att det inte blir nÄgra hÄrskador. Varmluftsborstar Àr definitivt ett sÀkrare alternativ till plattÀnger och locktÀnger eftersom den inte har hÄr mellan kokande varma metallplattor, och för dig med redan kemiskt bearbetade eller sprött hÄr Àr denna rundborste med vÀrme ett bra alternativ. De Àr ocksÄ bra för fint hÄr och ger bra upplyft nÀr hÄret bara ligger platt.

LÄt oss undersöka utförandet hos varmluftsborstar jÀmfört med andra uppvÀrmda hÄrverktyg lite mer detaljerat.

Varmluftsborstar Vs LocktÀnger

För det första, ser varmluftsborstar helt annorlunda ut jÀmfört med locktÀnger. Du kan uppnÄ lockar med bÄda tvÄ, men om du vill ha mycket definierade lockar, kommer en locktÄng att fungera bÀttre för dig.

De största skillnaderna Àr pÄ formen. Varmluftsborstar ser ut som runda borstar och locktÀnger ser ut som stavar med klÀmmor. En annan skillnad Àr vÀrmedistributionen. PÄ varmluftsborstar kommer vÀrmen genom varmluft via sjÀlva borsten, ganska mycket som en hÄrtork.

En locktĂ„ng vĂ€rmer upp till mycket höga temperaturer, sĂ„ det Ă€r ingen ”blĂ„sande luft”. Du anvĂ€nder dem ocksĂ„ pĂ„ olika sĂ€tt. Den bĂ€sta vĂ€rmeborsten glider genom hĂ„ret samtidigt som den stylar, sĂ„ att du kan locka det eller helt enkelt bara föna för lite volym. En locktĂ„ng Ă€r helt olik, eftersom du virar hĂ„ret runt staven och stĂ€nger metallklĂ€mman för ett par sekunder innan du slĂ€pper ut locken. En annan stor skillnad Ă€r att du kan anvĂ€nda varmluftsborstar pĂ„ handduks torkat hĂ„r men locktĂ€nger kan endast anvĂ€ndas pĂ„ torrt hĂ„r.

Varmluftsborstar Vs PlattÀnger

Återigen Ă€r dessa helt olika uppvĂ€rmda hĂ„rverktyg. En plattĂ„ng kan endast anvĂ€ndas pĂ„ torrt hĂ„r; men du kan anvĂ€nda en varmluftsborste pĂ„ handduks torkat hĂ„r. En varmluftsborste blĂ„ser luft genom hela borsten för att föna och torka hĂ„ret. En plattĂ„ng vĂ€rmer upp sina plattor för att platta hĂ„ret.

För att anvÀnda en varmluftsborste, behandlar du den som en rund borste nÀr du stylar hÄret, men med en plattÄng mÄste du placera hÄret i de uppvÀrmda metallplattorna för att fÄ det rakt. Vad gÀller resultat, fÄr du definitivt rakare hÄr med en plattÄng. Men ha i Ätanke att det Àr svÄrt att uppnÄ volym och lyft med en plattÄng men med en varmluftsborste kan du uppnÄ ett vackert hÄr med ett bra lyft och volym.

Varmluftsborstar Vs Plattningsborste

Dessa tvÄ uppvÀrmda hÄrverktyg har mer gemensamt Àn de andra som nÀmns ovan. De ser bÄda ut som hÄrborstar med borst- och plugg/sladd-anslutning. Skillnaden i ett vÀrmeborste test skulle vara att varmluftsborsten blÄser varm luft medan plattningsborsten vÀrmer upp dess borst (och ibland hela borsten).

vÀrmeborste testDet finns nÄgra plattningsborstar som kan anvÀndas pÄ handduks torkat hÄr (som man kan med en varmluftsborste). För att anvÀnda en plattningsborste, vÀrmer du upp den till önskad temperatur och drar borsten genom hÄret för att fÄ det rakt. Varmluftsborsten fungerar annorlunda, du anvÀnder den som en borste för att styla, men den blÄser istÀllet ut varmluft.

Med en plattningsborste (ungefÀr som en plattÄng) Àr det svÄrt att uppnÄ volym och lyft. Den misslyckas ocksÄ med att skapa lockar. Varmluftsborsten kommer inte att göra hÄret helt rakt, men den kommer att ge volym och lyft.

Varmluftsborstar Vs UppvÀrmda HÄrrullar

BĂ„da dessa uppvĂ€rmda hĂ„rverktyg Ă€r helt annorlunda att anvĂ€nda och ger olika resultat. UppvĂ€rmda hĂ„rrullar kan endast appliceras i torrt hĂ„r sĂ„ du behöver torka hĂ„ret först innan du sĂ€tter i dem. UppvĂ€rmda hĂ„rrullar mĂ„ste sĂ€ttas i hĂ„ret vid den rĂ€tta vĂ€rmenivĂ„n. Sedan behöver du sitta och vĂ€nta för att de ska ”fixera” hĂ„ret innan du slĂ€pper ut lockarna (storlek beror pĂ„ rullarna som du anvĂ€nder).

Vid ett varmluftsborste test hade det Ă€ven visat sig att en varmluftsborste inte uppnĂ„r samma lockar men ger en större volym Ă€n ”fixerade” lockar. Du kan dock fĂ„ mindre lockar med en mindre borste. Naturligtvis, som vi har diskuterat, kan en varmluftsborste anvĂ€ndas pĂ„ handduks torkat hĂ„r och den blĂ„ser varmluft snarare Ă€n uppvĂ€rmning (Ă€ven om keramiska borstversioner vĂ€rmer upp borsten).

Vilka viktiga funktioner bör du leta efter i en varmluftsborste?

Detta beror pÄ vad du vill uppnÄ. Om du har mycket fint, kort hÄr behöver du inte köpa en stor borste eftersom du inte kommer kunna linda hÄret runt den. Du bör ocksÄ leta efter en borste som har flera vÀrmeinstÀllningar sÄ att du inte riskerar att brÀnna hÄret.

En roterande borste Àr bra för att uppnÄ lösa lockar som inte ser alltför fixerade ut, dÄ alla lockar skapas i en blandad riktning, sÄ att det ser lite rufsigt ut. BÀr dock i Ätanke att dessa borstar Àr svÄrare att vÀnja sig vid. Du mÄste komma ihÄg att borsten gör mer arbete Àn vad du behöver göra!

Vilken varmluftsborste ska jag vÀlja?

NÀr du letar efter den bÀsta varmluftsborsten, ha i Ätanke ifall du vill uppnÄ en rak och en look som visar volym, eller om du vill fÄ lösa lockar och vÄgor. I det första fallet, kör pÄ en varmluftsborste som plattar ut hÄret eller en roterande borste. Kolla sedan efter en varmluftsborste bÀst i test och samtidigt kanske du hittar du en separat varmluftsborste recension som du finner givande och som kan ge dig mycket info om en specifik produkt.

Hur man anvÀnder en varmluftsborste

Om du gillade utseendet som kan uppnÄs med roterande varmluftsborste, sÄ kommer du att njuta av att titta pÄ instruktionerna.

vÀrmeborste bÀst i testOm du precis köpt en varmluftsborste vill du kanske ha lite tips pÄ hur man anvÀnder den.

  • TvĂ€tta hĂ„ret med ett bra schampo och balsam
  • Handdukstorka hĂ„ret
  • Kamma igenom hĂ„ret
  • Dela upp hĂ„ret

Koppla in din varmluftsborste

Börja med den första delen pĂ„ baksidan genom att anvĂ€nda varmluftsborsten för att snurra upp hĂ„ret och sedan ner igen – beroende pĂ„ vilken typ av lock du vill ha. Borsten skall glida igenom hĂ„ret för torkning, medan den stylar. Repetera och gĂ„ igenom hela hĂ„ret. Avsluta med lite serum

För smÄ lockar vÀlj en liten borst. För stora lockar vÀlj en större borst. Om du har fint hÄr eller kort hÄr, anvÀnd en smal borst, men för lÀngre och tjockare hÄr Àr större borstar bÀttre för att hantera större mÀngder av hÄr pÄ en gÄng.

Hur man skapar stora lockar

Om du har kort hÄr kommer du inte att kunna skapa stora lockar! Du behöver hÄr som gÄr ner till axlarna och eventuellt lite lÀngre. Beroende pÄ hur lÄngt ditt hÄr Àr, vÀlj en medium eller en stor borst.

NÀr du torkar hÄret med verktyget, linda hÄret runt borsten och dra upp det, hÄll hÄret intryckt i nÄgra sekunder och slÀpp noggrant ner det. Om du vill ha stora lockar som hÄller, vira hÄret tillbaka upp antingen pÄ rulle eller mot locken och fÀst det pÄ ditt huvud tills du Àr klar med hela hÄret. Lossa sedan varje sektion av gÄr och voila! Du bör ha ett hÄr fullt av stora lockar som visar pÄ volym.

Hur du anvÀnder pÄ kort hÄr

AnvÀnd endast en smal varmluftsborste för kort hÄr. Du kan fortfarande skapa lockar, volym och lyft. För volym och lyft, torka helt enkelt hÄret med hjÀlp av varmluftsborsten och dra borsten genom hÄret, och böj den försiktigt för att pigga upp hÄret.

För lockar kan du vira hÄret runt borsten, ta bort borsten och sÀtt fast locken. Avsluta med att lösa upp lockarna och fÄ ett hÄr fullt av smÄ fina lockar.

Hur du anvÀnder pÄ lÄngt hÄr

Det Àr en dröm att anvÀnda denna pÄ lÄngt hÄr, anvÀnd den helt enkelt pÄ samma sÀtt som en stor borste. VÀlj en större storlek pÄ borsten som kommer att dra ner pÄ styling tiden. Dra borsten genom hÄret frÄn roten, lyft det lite uppÄt för att ge volym innan du flyttar dig nerÄt i hÄret och flytta borsten inÄt eller utÄt för ljuvlig rörelse.

Om du vill ha lockar, vira upp hÄret pÄ borsten, ta bort den noggrant och sÀtt fast lockarna mot huvudet. Upprepa genom hela hÄret och slÀpp sedan ut lockarna nÀr du Àr klar.

Hur man rengör och underhÄller en varmluftsborste

Som med alla uppvÀrmda hÄrverktyg, behöver din varmluftsborste underhÄllas, annars kommer du inte att fÄ det bÀsta utav den. Produkten och hÄrstylingen kommer att sluta fundera ordentligt och du riskerar skador, liksom risken att förstöra ditt hÄrverktyg. PÄ grund av de varma temperaturerna, kan du ocksÄ brÀnna din badrumsinredning och andra bÀnkskivor om du inte Àr försiktig.

Sammanfattning

Hoppas denna köpguide har gett dig tillrÀckligt med information och insikter och som kommer leda till att du köper en varmluftsborste som Àr i linje med dina behov och din ekonomi. Kom ihÄg att det finns hundratals modeller och mÀrken dÀr ute, sÄ att göra lite egen forskning pÄ nÀtet kommer alltid att gynna dig.